Inhimillisyyttä ja ilmastotekoja

Matleena lintutornilla

Innostavia uutisia: Muutan Wieniin opiskelemaan ekologista taloutta!

Innostavia uutisia: Sain opiskelupaikan ekologisen talouden maisteriohjelmasta Itävallasta! Muutan syyskuussa Wieniin opiskelemaan sosio-ekologista taloutta ja politiikkaa.

Koska haluan pätevyyden juuri ekologisen taloustieteen alalta, joudun muuttamaan pois Suomesta. Suomen yliopistoissa ei ole tarjolla kokonaista maisteriohjelmaa edes ympäristötaloustieteestä, joka on lähempänä perinteistä taloustiedettä. Minua kiehtoo talouden ja ympäristökriisien välinen dynamiikka, jota ei hahmoteta tarpeeksi julkisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Näen, että ympäristökriisien tulisi muuttaa talousajatteluamme perustavanlaatuisesti. Jatkuvan talouskasvun tavoittelun sijaan tulisi pyrkiä kohti ympäristön ja ihmisten kestävää hyvinvointia.

Nämä uutiset tarkoittavat monella tavalla täysin uutta sivua elämässäni. Samalla luovun kaikista poliittisista luottamustehtävistäni, eli pian en ole enää kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu tai paikallispoliitikko lainkaan. Lämmin kiitos kaikesta yhteistyöstä paikallispolitiikan parissa viimeisten kuuden vuoden aikana – ja palaamisiin!

Tilalleni Jyväskylän kaupunginvaltuustoon nousee Oskari Rantala ja aluevaltuustoon Sirkku Ingervo sekä kirkkovaltuustoon Emilia Lakka. Kaikki he ovat kokeneita päättäjiä, jotka ajavat varmasti yhtä kunnianhimoista politiikkaa ympäristön ja ihmisten hyväksi kuin minäkin.

Tällä hetkellä treenaan saksan kieltä ja etsin Wienistä asuntoa ja samanhenkisiä kämppiksiä. En ole koskaan käynyt Itävallassa enkä tunne Wienistä vielä juuri ketään, mutta luotan että sosiaaliset verkostot karttuvat nopeasti! Järjestän Sibelius-Akatemiassa aloittavan muusikkoystäväni Leenin kanssa yhteiset avoimet läksiäiset Jyväskylän yläkaupungilla lauantaina 29.7. (säävaraus, merkkaa päivämäärä ylös!). Opintojen tavoiteaika on kaksi vuotta, ja välissä palaan jouluiksi ja kesäksi Suomeen ja Jyväskylään.

Ylen uutinen aiheesta.

Auf Wiedersehen❣️👋🏼