2024 vuoden suosittelijat

Matleena Käpillä on juuri sellaista talousosaamista, mitä ekokriisien ajassa tarvitsemme. Hän uskaltaa kyseenalaistaa jatkuvan kasvun ja ymmärtää, että kohtuutalous on ainoa tie kestävään, planeetan rajoihin mahtuvaan hyvinvointiin. Minulle tärkeä äänestyskriteeri on ehdokkaan vegaanius, sillä uskon vegaaniuden kertovan paitsi kokonaisvaltaisesta ymmärryksestä ekologisista kriiseistä, niin myös heijastavan sitä arvomaailmaa, jota itse toivoisin näkeväni politiikassa enemmän: oikeudenmukaisuutta ja empatiaa. Uskon, että Matleena osaisi rakentaa reilumpaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa sekä EU:n rajojen sisä- että ulkopuolella, yhtä lailla ihmisille kuin muunlajisille eläimille.

– Ami Värtö

Ami Värtö

Eläinoikeuksien toteutuminen maailmassa on täysin riippuvaista meidän ihmisten päätöksistä. Politiikka tarvitsee rohkeita päättäjiä, jotka tuovat veganismin ja muunlajiset eläimet päätöksenteon keskiöön. Ympäristökriisin voittaminen on mahdotonta ilman siirtymää kohti kasvipohjaista ruoantuotantojärjestelmää. Tämän takia maailma tarvitsee Matleenan kaltaisia rohkeita vegaanipoliitikkoja, jotka ovat muunlajisten ääni päätöksenteossa.

– Benjamin Pitkänen (VTM, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja eläinoikeusyhdistys Viral Vegans ry:n toiminnanjohtaja)

Benjamin Pitkänen

2023 vuoden suosittelijat

Pitkäaikainen ystäväni Matleena Käppi (104) on laaja-alainen kestävyysasiantuntija, alue- ja kaupunginvaltuutettu sekä heikompia tinkimättömästi puolustava kansalaisaktiivi. 🌟

Olen oppinut tuntemaan Matleenan tyyppinä, joka kohtaa ihmisen kuin ihmisen lempeästi ja ymmärtäen sekä asettaa yhteisen hyvän oman edun edelle. ❤️

Matleena on timanttinen kestävän talouden asiantuntija ja tarjoaa tiedepohjaisia, konkreettisia ratkaisuehdotuksia yhteiskunnallisiin haasteisiin. 💎✨

Juuri tällaisia luontoa, ihmisiä ja muunlajisia eläimiä puolustavia tyyppejä kuin Matleena tarvitsemme todella kipeästi Arkadianmäelle! ✨💪

– Juni

Juni ja Matleena

2019 vuoden suosittelijat

“Äänestän Matleenaa, koska hän on osaava ja yhteistyökykyinen poliitikko, joka puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Matleena haluaa pitää myös maahanmuuttajat mukana siten, että Suomea rakennetaan yhdessä ilman rasismia ja turhaa vastakkainasettelua. Arvostan sitä, että Matleena toimi pitkään turvapaikanhakijan kotimajoittajana.”

-Sayed Waseem Hashemi
Keski-Suomen afganistanilaiset ry

“Matleena Käppi on tulevaisuudentekijä, jonka toimissa on vankka tietopohja ja laaja ymmärrys maapallomme tilasta. Hän on rohkea ja aktiivinen Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja perusturvalautakunnan jäsen. Äänestä Matleenaa.”

– FT Irma Hirsjärvi
Jyväskylän vasemmiston valtuustoryhmän pj, maakuntavaltuutettu

“Matleena on vaalikoneitten suositus ehdokkaakseni: arvot kohdallaan!
Into, kyvykkyys ja tavoitteellisuus vievät pitkälle. Minunkin
tuellani.”

– Kari Jokinen
Psykiatrian erikoislääkäri (eläkkeellä)

“Eduskuntaan tarvitaan kunnianhimoisen ilmastopolitiikan ja eläinten oikeuksien puolustajia. Matleena on tehnyt näiden asioiden puolesta töitä jo pitkään mm. Vegaanihaasteen vapaaehtoisena vegaanituutorina. Matleena on feministinä sitoutunut myös tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen.”

-Mai Kivelä
Animalian toiminnanjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu

“Päättäjiksi tarvitaan poliittiseen puolueeseen katsomatta korkeasti koulutettuja itsenäisesti ajattelevia ihmisiä. Päättäjien on ymmärrettävä tiedon merkitys, tunnustettava tosiasiat ja toimitava sen mukaan. Maailma kaipaa kipeästi kestävämmän yhteiskunnan puolesta avoimesti taistelevia päättäjiä ja kokemukseni mukaan Matleena Käppi täyttää kaikki nämä vaatimukset.”

– Janne Kotiaho
Ekologian professori, bio- ja ympäristötieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto